Υποστήριξη Startup Επιχειρήσεων

9 Μαρτίου 2020 | Νέα

H Prisma Consulting υποστηρίζει τις Startup (νεοφυείς & καινοτόμες) επιχειρήσεις μέσω των δράσεων Ανάπτυξης Νεοφυών Επιχειρήσεων και Στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Αυτό υλοποιείται από τον Δήμο Κηφισιάς (έναρξη το 2016) και τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (έναρξη το 2017) σε αποκλειστική συνεργασία με την Prisma Consulting, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί τα Προγράμματα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας.

Ήδη έχουν διενεργηθεί 3 κύκλοι του προγράμματος στον Δήμο Κηφισιάς και 2 κύκλοι στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, λαμβάνοντας την στήριξη της Eurobank, η οποία ενεργεί ως χορηγός παρέχοντας χρηματικά βραβεία προς τις διακριθέντες, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, startups των Προγραμμάτων.

Τα προγράμματα επιχειρηματικότητας έχουν ως στόχο την ενεργοποίηση και κινητοποίηση νέων επιχειρηματιών στον τομέα του επιχειρείν καθώς επίσης την ενεργοποίηση και κινητοποίηση υφιστάμενων επιχειρηματιών για ενημέρωση σχετικά με τις νέες τάσεις στο επιχειρείν.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω προγραμμάτων, έχουν υποβληθεί και αξιολογηθεί συνολικά 158 αιτήσεις συμμετεχόντων, και έχει προκύψει ενδιαφέρον από επιπλέον 24 υφιστάμενες επιχειρήσεις για συμμετοχή στα επιχειρηματικά εργαστήρια. Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων ανέρχονται σε άνω των 250 ατόμων οι οποίοι έχουν και την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιλοτικά την επιχειρηματική τους ιδέα με εφαρμογή της στον Δήμο ή σε τοπική επιχείρηση.

Μέσω των προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας υλοποιούνται δράσεις σχετικά με την υποστήριξη και τη συνεχή παροχή ευκαιριών και εκπαίδευσης, με σκοπό να βοηθήσει τις startup επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δουν την επιχειρηματική τους ιδέα να γίνεται πραγματικότητα.

Για την ένταξη των Startup αλλά και των υφιστάμενων επιχειρήσεων στα προγράμματα ακολουθείται διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων κατά την οποία εξετάζονται κριτήρια που σχετίζονται τόσο με την ποιότητα της επιχειρηματικής ιδέας όσο και με την εκπαίδευση των μελών των ομάδων. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια που εξετάζονται έχουν να κάνουν με την πρωτοτυπία / καινοτομία της επιχειρηματικής ιδέας, την ανταπόκρισή της σε πραγματικές ανάγκες της αγοράς, το βαθμό στον οποίο είναι εφικτή η υλοποίηση της επιχειρηματικής ιδέας αλλά και την εκπαίδευση των μελών της επιχειρηματικής ομάδας.

Συνολικά ανά κύκλο προγράμματος (ο οποίος διαρκεί 12 μήνες) υλοποιούνται 14 επιχειρηματικά εργαστήρια που περιλαμβάνουν εκπαίδευση και πρακτική καθοδήγηση σε θέματα π.χ. Λογιστικά – Οικονομικά, Νομικά, Marketing, Business Plan, Pitching, Business Canvas, Ευκαιρίες Χρηματοδότησης κ.α.

Μεταξύ άλλων θεμάτων που αναλύονται σχετικά με την ανάπτυξη μιας Startup, αναλύονται και οι μεθοδολογίες: «Lean Startup Model», η οποία βασίζεται στην διαγνωστική προσέγγιση και την ανάδραση με το καταναλωτικό κοινό – στόχο και η  «PDCA (Plan – Do – Check – Act)», η οποία εστιάζει στην επαναληπτική διαδικασία βελτίωσης των προϊόντων, ανθρώπων και υπηρεσιών, αφού αποτελούν δύο από τις βασικές μεθοδολογίες που εφαρμόζονται στις Startup επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις που μεταλλάσσονται στην πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με το «Lean Model» τα στάδια για την ίδρυση της Startup είναι πέντε και ξεκινούν με τον καθορισμό της επιχειρηματικής ομάδας, στη συνέχεια γίνεται ο προσδιορισμός του business model, στο τρίτο στάδιο πραγματοποιείται η ανάλυση της αγοράς, στο τέταρτο στάδιο η ανάλυση αναγκών χρηματοδότησης και στο τελευταίο στάδιο η ίδρυση της επιχείρησης / διαπραγμάτευση με τους πρώτους πελάτες.

Σύμφωνα με το μοντέλο «PDCA» τα στάδια είναι τέσσερα και ξεκινούν με τον σχεδιασμό για το τι πρέπει να γίνει και ποιος είναι ο σκοπός του προϊόντος ή της υπηρεσίας, στο δεύτερο στάδιο ξεκινάει η υλοποίηση του πλάνου και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που θα προκύψουν, στο τρίτο στάδιο γίνεται έλεγχος ο οποίος διασφαλίζει ότι το πλάνο είναι ξεκάθαρο ενώ το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει τη λήψη της απόφασης για τα επόμενα βήματα.

Για πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη Startup επιχειρήσεων επικοινωνήστε μαζί σας στο τηλέφωνο 210 7717900 ή στείλτε μας email στο [email protected].

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φεβ 16 2024

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων σε Δύο Νέες Δράσεις του ΕΣΠΑ

Δημοσιεύθηκε η τρίτη (3η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στις Δράσεις...
Ιαν 12 2024

H Prisma Consulting αναζητά νέο προσωπικό

Η Prisma Συμβουλευτική λειτουργεί από το 2010 υποστηρίζοντας επιχειρήσεις και φορείς στην εύρεση...
Οκτ 21 2022

Ταμείο εγγυοδοσίας επενδύσεων

Το δάνειο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων αποτελεί χρηματοδοτικό εργαλείο  που έχει σχεδιαστεί...
Οκτ 21 2022

Pan European Guarantee Fund – EGF

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ), παρέχουν...
Ιούν 20 2022

Απονομή Βραβείων προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς – Δ’ Κύκλος

Με χαρά και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος Στήριξης...
Νοέ 03 2020

Εκδήλωση λήξης προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, η εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος...
Ιούλ 14 2020

Ίδρυση Δημοτικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την ίδρυση του Δημοτικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας για την υποστήριξη νέων, νεοφυών και...
Ιούλ 14 2020

Απονομή Βραβείων Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια βραδιά γεμάτη νέες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο...
Νοέ 26 2019

Συμμετοχή της Prisma στο StartupnowForum

Η Prisma Consulting, υποστηρικτής του StartupnowForum που υλοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου...

Εάν επιθυμείς να γίνεις μέλος της Prisma Consulting Team συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα.

10 + 15 =