Απονομή Βραβείων Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

14 Ιουλίου 2020 | Νέα

Μια βραδιά γεμάτη νέες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων του προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο νικητής του πρώτου κύκλου του προγράμματος κύριος Γιάννης Κωνσταντινίδης – Founder της εταιρείας Weddin, παρουσίασε τη Startup του και μοιράστηκε την εμπειρία του από το πρόγραμμα ενώ στη συνέχεια οι τρεις (3) ομάδες οι οποίες προκρίθηκαν και έφτασαν στον τελικό παρουσίασαν τις ιδέες τους και βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα από την τράπεζα Eurobank η οποία ήταν ο χορηγός των βραβείων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι επιχειρηματικές ομάδες ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Απρίλιο του 2019 δηλώνοντας συμμετοχή στο πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Prisma Consulting.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος οι ομάδες έλαβαν συμβουλευτική υποστήριξη για το στάδιο που βρίσκεται η επιχειρηματική τους ιδέας και στη συνέχεια μέσω μιας σειράς εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν τα νεοφυή σχήματα εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Λογιστικά – Φορολογικά και Νομικά, Time Management, Social Media Marketing, Business Plan και Ευκαιρίες Χρηματοδότησης καθώς επίσης σε θέματα τεχνικών παρουσίασης της επιχειρηματικής τους ιδέας (Pitching) και μεθοδολογίας εκπόνησης του Business Model Canvas.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή οι Startups που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού ολοκλήρωσαν την τεκμηρίωση της επιχειρηματικής τους ιδέας και την παρουσίασαν, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στην ειδική επιτροπή αξιολόγησης κατά την τελική διαγωνιστική διαδικασία από την οποία και προέκυψαν οι τρεις (3) νικητές του δεύτερου κύκλου του προγράμματος.

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι οι κάτωθι:

1ο βραβείο – YouEscape (2.500€)

Το YouEscape είναι το πρώτο Escape Room το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω κάμερας και μικροφώνου. Οι παίκτες συνδέονται σε βιντεοκλήση και μέσω κάμερας βλέπουν ένα χώρο με αντικείμενα τα οποία αποτελούν γρίφους προς επίλυση, καθοδηγούν μέσω μικροφώνου τον Gamemaster, δηλαδή το άτομο στο χώρο που βρίσκονται οι γρίφοι, για να αλληλεπιδράσουν με τα αντικείμενα και προσπαθούν μέσα σε περιορισμένο χρόνο να λύσουν τους γρίφους και να ολοκληρώσουν επιτυχώς το παιχνίδι.

2ο βραβείο – ThrepsiAd (1.500€)

Η ThrepsiAd είναι μια εφαρμογή που προσφέρει στους καλλιτέχνες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αμοιβή η οποία προκύπτει από την δημόσια αλλά και ιδιωτική χρήση του έργου τους, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τους χρήστες μουσικής. Έχει δηλαδή ως σκοπούς την είσπραξη δικαιωμάτων μουσικής χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των χρηστών καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πειρατείας.

3ο βραβείο – Madame Paw (1.000€)

Η Madame Paw μεταφέρει τις τάσεις της μόδας στα κατοικίδιά, συμμετέχει σε δύο τουλάχιστον κολεξιόν το χρόνο ακολουθώντας τις τάσεις της διεθνούς μόδας και παρέχει εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα αλλά και προσιτές τιμές με σκοπό κάθε κατοικίδιο να μπορεί να φοράει ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ευχόμαστε σε όλες τις επιχειρηματικές ομάδες, που συμμετείχαν, οι γνώσεις και η εμπειρίες που αποκόμισαν να τις οδηγήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φεβ 16 2024

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων σε Δύο Νέες Δράσεις του ΕΣΠΑ

Δημοσιεύθηκε η τρίτη (3η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στις Δράσεις...
Ιαν 12 2024

H Prisma Consulting αναζητά νέο προσωπικό

Η Prisma Συμβουλευτική λειτουργεί από το 2010 υποστηρίζοντας επιχειρήσεις και φορείς στην εύρεση...
Οκτ 21 2022

Ταμείο εγγυοδοσίας επενδύσεων

Το δάνειο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων αποτελεί χρηματοδοτικό εργαλείο  που έχει σχεδιαστεί...
Οκτ 21 2022

Pan European Guarantee Fund – EGF

Οι συνεργαζόμενες τράπεζες με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ), παρέχουν...
Ιούν 20 2022

Απονομή Βραβείων προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς – Δ’ Κύκλος

Με χαρά και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος Στήριξης...
Νοέ 03 2020

Εκδήλωση λήξης προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, η εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος...
Ιούλ 14 2020

Ίδρυση Δημοτικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την ίδρυση του Δημοτικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας για την υποστήριξη νέων, νεοφυών και...
Μαρ 09 2020

Υποστήριξη Startup Επιχειρήσεων

H Prisma Consulting υποστηρίζει τις Startup (νεοφυείς & καινοτόμες) επιχειρήσεις μέσω των...
Νοέ 26 2019

Συμμετοχή της Prisma στο StartupnowForum

Η Prisma Consulting, υποστηρικτής του StartupnowForum που υλοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου...

Εάν επιθυμείς να γίνεις μέλος της Prisma Consulting Team συμπλήρωσε την ακόλουθη φόρμα.

2 + 8 =