ΕΣΠΑ

Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου ΒΒΒ

14/05/2019 Prisma Consulting

Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου ΒΒΒ

image

Συχνές Ερωτήσεις / Απαντήσεις

Λόγω των ερωτημάτων που τίθενται από τους ενδιαφερόμενους για το Β’ κύκλου για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, συντάχθηκαν οι ακόλουθες συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις προς διευκόλυνση τους.

 

1. Πρέπει να έχω παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο για να λάβω μέρος στον δεύτερο;

Όχι, ο  Β΄ κύκλος είναι νέος κύκλος στον οποίο η διαδικασία ξεκινά από την αρχή. Στόχος του Δήμου είναι να δώσει και φέτος την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τα επιχειρηματικά εργαστήρια, ώστε είτε να ωριμάσουν την αρχική επιχειρηματική ιδέα τους είτε να εμπλουτίσουν την υφιστάμενη δραστηριότητα τους με νέες τεχνικές και  τάσεις του επιχειρείν.

Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας 1η Ομάδα

Η Πρώτη Ομάδα του επιχειρηματικού εργαστηρίου του Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

2. Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα ή οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς τους συμμετέχοντες;

Όχι, δεν υπάρχει κανένα κόστος για τους συμμετέχοντες. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν από τον Δήμο, με σκοπό να δημιουργηθούν νέες ιδέες, οι οποίες θα δώσουν λύσεις σε απαιτήσεις της αγοράς, κατά συνέπεια και των δημοτών.

Δεν υπάρχει καμία οικονομική ενίσχυση του Δήμου προς τους συμμετέχοντες, με την μορφή επιχορήγησης, δανείου, σύναψης σύμβασης για χρήση των λύσεων που θα προκύψουν κ.α. Το πρόγραμμα όμως προετοιμάζει και φέρνει σε επικοινωνία τους συμμετέχοντες με χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ, ιδιώτες επενδυτές, Τράπεζες κ.α.) προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν κεφάλαια.

 

3. Υπάρχει κάποιο χρηματικό όφελος – επιδότηση για τους συμμετέχοντες;

Ναι, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος το Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υποστηρίζεται από χορηγούς, που παρέχουν χρηματικά έπαθλα στους νικητές του προγράμματος.

Πέρυσι χορηγοί των χρηματικών βραβείων ήταν η Τράπεζα Eurobank και ο Όμιλος Διβάνη.

 

4. Σε ποιους απευθύνεται το Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο κατηγορίες δικαιούχων:

Α) Σε όσους έχουν μια καινοτομική ιδέα και επιθυμούν να εξετάσουν τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Β) Σε όσους έχουν ήδη επιχειρηματική δραστηριότητα εντός των ορίων του Δήμου και επιθυμούν να ενημερωθούν (μέσω επιχειρηματικών εργαστηρίων) για νέες τάσεις και μεθόδους στην άσκηση του επιχειρείν.

 

5. Για να συμμετέχω στο πρόγραμμα πρέπει να έχω εταιρεία ή να ιδρύσω μετά το πέρας του προγράμματος;

Όχι, δεν απαιτείται να έχετε ήδη εταιρεία ή να δεσμευτείτε να ιδρύσετε νέα εταιρεία μετά το πέρας του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μπορέσετε να επιχειρήσετε στο άμεσο μέλλον.

 

6. Πρέπει να είμαι δημότης ή κάτοικος για να συμμετέχω στο πρόγραμμα;

Όχι, δεν απαιτείται οι συμμετέχοντες να είναι δημότες ή κάτοικοι για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Θα ήταν πολύ ενθαρρυντικό για τον Δήμο, σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες αποφασίσουν να ιδρύσουν επιχείρηση, να την ιδρύσουν εντός των ορίων του Δήμου, αλλά ούτε αυτό είναι δεσμευτικό.

 

7. Με ποιον τρόπο μπορώ να δηλώσω συμμετοχή στο Πρόγραμμα;

Μπορείτε να βρείτε τις αιτήσεις συμμετοχής στα κάτωθι link του website του Δήμου:

Εάν έχετε μία καινοτόμο, νεωτεριστική, διαφοροποιημένη ιδέα που πιστεύετε ότι μπορεί να μετατραπεί σε μία επιτυχημένη επιχείρηση θα την βρείτε στο  http://www.vvv.gov.gr/index.php/grafeio-apasxolisis#start-up

Εάν διατηρείτε επιχείρηση εντός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κι επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις και δεδομένα στην άσκηση του επιχειρείν, θα την βρείτε στο  http://www.vvv.gov.gr/index.php/grafeio-apasxolisis#tab-2

Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: [email protected] ή/και στην PRISMA CONSULTING: [email protected] , Τηλέφωνο: 210 7717900

Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας 2η Ομάδα

Η Δεύτερη Ομάδα του επιχειρηματικού εργαστηρίου του Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

8. Εάν εργάζομαι ή είμαι άνεργος ή είμαι φοιτητής/τρια μπορώ να υποβάλλω αίτηση συμμετοχής;

Ναι, δεν υπάρχει περιορισμός με άλλες δραστηριότητες που τυχόν έχει ο κάθε συμμετέχοντας.

 

9. Πόσα μέλη πρέπει να περιέχει μια ομάδα για να μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα;

Δεν υπάρχει περιορισμός μελών. Μπορεί να είναι από ένα (1) άτομο και άνω.

Η πείρα έχει δείξει ότι νέες ιδέες έχουν καλύτερη εξέλιξη όταν υπάρχει ομάδα ατόμων, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν  τα πρώτα βήματα της διαμόρφωσης και υλοποίησης της ιδέας.

 

10. Τι υποχρεώσεις έχω αν ενταχτώ στο πρόγραμμα;

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν την υποχρέωση να παρακολουθούν τα επιχειρηματικά εργαστήρια που θα διεξαχθούν, να προετοιμάζουν το υλικό που θα ζητείται από τους υπευθύνους του προγράμματος και να συμμετέχουν στις ανοικτές προς το κοινό εκδηλώσεις που σχετίζονται με το πρόγραμμα.

 

11. Τι ώρες θα διεξάγονται τα επιχειρηματικά εργαστήρια;

Τα επιχειρηματικά εργαστήρια διεξάγονται συνήθως απογευματινές ώρες, ώστε να μην επηρεάζεται τυχόν πρωινή ενασχόληση των συμμετεχόντων και ίσως πραγματοποιηθούν λίγα επιχειρηματικά εργαστήρια εντός Σαββατοκύριακων.

Σε κάθε περίπτωση, θα αναρτηθεί εγκαίρως το πρόγραμμα διεξαγωγής των επιχειρηματικών εργαστηρίων, ώστε να διευκολύνει τον προγραμματισμό των συμμετεχόντων.

 

12. Από ποιους θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις συμμετοχής;

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή.

 

Επικοινωνήστε με την Prisma Consulting

Prisma Consulting Newsletter


Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα
για τα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις υπηρεσίες μας;

Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις την δική σου startup και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις;
Τότε πρέπει να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας.