ΕΣΠΑ

Συμμετοχή της Prisma στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

10/10/2019 Prisma Consulting

Συμμετοχή της Prisma στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

image

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου το Workshop «Financing Tools for Startups», με ομιλητή τον κ. Φραγκίσκο Θεοφύλακτο, Managing Director της εταιρείας Prisma Consulting, στο Περίπτερο 12 της ΔΕΘ. To Workshop εντάσσεται στα πλαίσια του Envolve Entrepreneurship Workshop Series. Κατά τη διάρκειά του συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης μέσω funds, μικροπιστώσεων, crowdfunding, ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ για την ίδρυση και λειτουργία Startup επιχειρήσεων.

Το πρώτο μέρος της παρουσίασης εστίασε στη χρηματοδότηση από διάφορες πηγές. Όπως οι πάροχοι μικροπιστώσεων και οι Angel Investors, οι οποίοι προσφέρουν χρηματοδότηση και πρόσθετες υπηρεσίες κατά την ανάπτυξη μιας Startup. Αναφορά έγινε και στην λήψη χρηματοδότησης μέσω crowdfunding και venture capital funds καθώς και στο ποια είναι τα βασικά κριτήρια για την παροχή χρηματοδότησης σε startups. Στο τέλος του πρώτου μέρους, ο κύριος Θεοφύλακτος αναφέρθηκε στα βραβεία καινοτομίας και στους διαγωνισμούς, όπου μεταξύ άλλων, παρέχουν χρηματικά έπαθλα και συμβουλευτική υποστήριξη προς τους διακριθέντες.

Συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ - Financing Tools for Startups

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης παρουσιάστηκαν οι επιλογές για χρηματοδότηση startups από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, τόσο κατά την έναρξη νέας επιχείρησης όσο και κατά τη φάση ανάπτυξής της. Επίσης, αναλύθηκαν οι θεματικοί τομείς και ο τρόπος υλοποίησης επενδύσεων στα πλαίσια χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν άνεργους και προωθούν την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης με πλήρη επιδότηση (100%). Τέλος, έγινε αναφορά στα καθεστώτα ενισχύσεων ιδιωτικών επενδύσεων βάσει του Αναπτυξιακού Νόμου. Αναλύοντας τα βασικά είδη ενισχύσεων αλλά και τα σημεία ενδιαφέροντος του νόμου για τις Startup.

Κατά τη διάρκεια του Workshop οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις σχετικές με τα ως άνω θέματα συζήτησης. Αλλά και να αλληλοεπιδράσουν, με σκοπό να κατανοήσουν πλήρως θέματα που αφορούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις Startup επιχειρήσεις.

, , ,

Επικοινωνήστε με την Prisma Consulting

Prisma Consulting Newsletter


Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα
για τα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις υπηρεσίες μας;

Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις την δική σου startup και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις;
Τότε πρέπει να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας.