14/07/2020 Fragiskos Theofilaktos

Απονομή Βραβείων Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Μια βραδιά γεμάτη νέες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων του προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο νικητής του πρώτου κύκλου του προγράμματος κύριος Γιάννης Κωνσταντινίδης – Founder της εταιρείας Weddin, παρουσίασε τη Startup του και μοιράστηκε την εμπειρία του από το πρόγραμμα ενώ στη συνέχεια οι τρεις (3) ομάδες οι οποίες προκρίθηκαν και έφτασαν στον τελικό παρουσίασαν τις ιδέες τους και βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα από την τράπεζα Eurobank η οποία ήταν ο χορηγός των βραβείων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οι επιχειρηματικές ομάδες ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Απρίλιο του 2019 δηλώνοντας συμμετοχή στο πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Prisma Consulting.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος οι ομάδες έλαβαν συμβουλευτική υποστήριξη για το στάδιο που βρίσκεται η επιχειρηματική τους ιδέας και στη συνέχεια μέσω μιας σειράς εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν τα νεοφυή σχήματα εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Λογιστικά – Φορολογικά και Νομικά, Time Management, Social Media Marketing, Business Plan και Ευκαιρίες Χρηματοδότησης καθώς επίσης σε θέματα τεχνικών παρουσίασης της επιχειρηματικής τους ιδέας (Pitching) και μεθοδολογίας εκπόνησης του Business Model Canvas.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή οι Startups που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού ολοκλήρωσαν την τεκμηρίωση της επιχειρηματικής τους ιδέας και την παρουσίασαν, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στην ειδική επιτροπή αξιολόγησης κατά την τελική διαγωνιστική διαδικασία από την οποία και προέκυψαν οι τρεις (3) νικητές του δεύτερου κύκλου του προγράμματος.

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι οι κάτωθι:

1ο βραβείο – YouEscape (2.500€)

Το YouEscape είναι το πρώτο Escape Room το οποίο πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω κάμερας και μικροφώνου. Οι παίκτες συνδέονται σε βιντεοκλήση και μέσω κάμερας βλέπουν ένα χώρο με αντικείμενα τα οποία αποτελούν γρίφους προς επίλυση, καθοδηγούν μέσω μικροφώνου τον Gamemaster, δηλαδή το άτομο στο χώρο που βρίσκονται οι γρίφοι, για να αλληλεπιδράσουν με τα αντικείμενα και προσπαθούν μέσα σε περιορισμένο χρόνο να λύσουν τους γρίφους και να ολοκληρώσουν επιτυχώς το παιχνίδι.

2ο βραβείο – ThrepsiAd (1.500€)

Η ThrepsiAd είναι μια εφαρμογή που προσφέρει στους καλλιτέχνες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αμοιβή η οποία προκύπτει από την δημόσια αλλά και ιδιωτική χρήση του έργου τους, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τους χρήστες μουσικής. Έχει δηλαδή ως σκοπούς την είσπραξη δικαιωμάτων μουσικής χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των χρηστών καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πειρατείας.

3ο βραβείο – Madame Paw (1.000€)

Η Madame Paw μεταφέρει τις τάσεις της μόδας στα κατοικίδιά, συμμετέχει σε δύο τουλάχιστον κολεξιόν το χρόνο ακολουθώντας τις τάσεις της διεθνούς μόδας και παρέχει εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα αλλά και προσιτές τιμές με σκοπό κάθε κατοικίδιο να μπορεί να φοράει ένα ρούχο ή ένα αξεσουάρ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ευχόμαστε σε όλες τις επιχειρηματικές ομάδες, που συμμετείχαν, οι γνώσεις και η εμπειρίες που αποκόμισαν να τις οδηγήσουν στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Tagged: , ,

Επικοινωνήστε με την Prisma Consulting

Μέγεθος Κειμένων

Prisma Consulting Newsletter


Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα
για τα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις υπηρεσίες μας;

Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις την δική σου startup και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις;
Τότε πρέπει να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας.