ΕΣΠΑ

Απονομή Βραβείων προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς – Δ’ Κύκλος

20/06/2022
Posted in News
20/06/2022 Fragiskos Theofilaktos

Απονομή Βραβείων προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας Δήμου Κηφισιάς – Δ’ Κύκλος

image

Με χαρά και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς ο οποίος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 με τη συμμετοχή 48 ομάδων και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Prisma Consulting, η οποία συμμετείχε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του προγράμματος.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Chalet Politeia η εκδήλωση λήξης του προγράμματος την οποία παρουσίασε η δημοσιογράφος Αναστασία Τσιβγούλη.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε στις δράσεις, τα εφόδια και τις ευκαιρίες που δίνει ο Δήμος σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες του Δήμου μέσω της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και των προγραμμάτων που υλοποιούνται με διαχρονική συνέπεια, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Δήμου κος Γιάννης Παντελεάκης έδωσε συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και τους διακριθέντες και ο κος Αλέξανδρος Σουλαχάκης – Διευθυντής Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης και Πληροφορικής αναφέρθηκε στην προσήλωση και διαθεσιμότητα της υπηρεσίας που προΐσταται στην υλοποίηση του προγράμματος.

Σύντομους χαιρετισμούς απηυθύναν η κα Εριφύλλη Γαλλή, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς και ο κος Θεοφάνης Ματσόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία σε συμμετέχοντες από προηγούμενους κύκλους του προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας να μοιραστούν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους και την προετοιμασία που είχε γίνει σε αυτά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατά την έναρξη των δραστηριοτήτων τους. Οι εκπρόσωποι των νεοφυών και καινοτόμων (startup) εταιρειών που προσκαλέστηκαν ήταν η κα Βαλεντίνη Κωνσταντινίδη – Co-Founder της εταιρείας DNA Nutri Coach, η κα Χριστίνα Παπαδημητρίου – Co-Founder της εταιρείας AKA Architecture Kids και ο κος Αλέξανδρος Παπαϊωάννου – Co-Founder της εταιρείας Snowport.

Στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα σε τρεις (3) startups του φετινού Δ’ Κύκλου του προγράμματος Στήριξης Επιχειρηματικότητας να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους. Οι τρεις αυτές startups διακρίθηκαν κατά την τελική διαδικασία αξιολόγησης μεταξύ των συμμετεχόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου από την επιτροπή αξιολόγησης, στην οποία συμμετείχαν δύο εκπρόσωποι από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς.

Οι τρεις ομάδες που βραβεύτηκαν είναι οι κάτωθι και αναφέρονται με βάση την βαθμολογική τους κατάταξη:

1ο βραβείο – Mind The Hair

Η Mind the Hair έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα και το δίκτυο κομμωτών που δημιουργούν εξατομικευμένες βαφές (Colorists), ώστε τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια να έχουν τη δυνατότητα να μετασχηματίσουν μια υπηρεσία που παρέχεται στο κομμωτήριο, την υπηρεσία βαφής, σε προϊόν που αποστέλλεται στον χρήστη. Ο χρήστης διαλέγει μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής τον ιδανικό για εκείνον Colorist (από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια), φτιάχνει το Quiz χρώματος και στη συνέχεια ο Colorist δημιουργεί την εξατομικευμένη βαφή που αποστέλλεται στον καταναλωτή, ώστε να μπορεί εκείνος να επιτύχει επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι του.

2ο βραβείο – Cool Travel App

Η πλατφόρμα Cool Travel App έχει ως στόχο να καλύψει το κενό ανάμεσα στο στάδιο που ονειρευόμαστε να ταξιδέψουμε και στη διαδικασία οργάνωσης του ταξιδιού. Μέσω της φιλικής εφαρμογής (application), η οποία λειτουργεί ως προσωπικός ταξιδιωτικός σχεδιαστής του χρήστη, παρέχονται εξατομικευμένες προτάσεις ελαχιστοποιώντας τον χρόνο έρευνας αγοράς και συνδυάζοντας την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία Artificial Intelligence (AI) και διασυνδέεται αυτόματα με όλες τις μεγάλες εταιρείες αναζήτησης ταξιδιωτικών λύσεων και πακέτων.

3ο βραβείο – Troosh

Η πλατφόρμα Troosh επικεντρώνεται στην εκμάθηση και στη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ μαθητευόμενου και εκπαιδευτή με στόχο να κάνει την online εκπαίδευση διαδραστική. Το επιχειρηματικό μοντέλο βάσει του οποίου έχει σχεδιαστεί η εφαρμογή, στοχεύει στην ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας και την ανάπτυξη θετικής σχέσης εκπαιδευτών και μαθητευόμενων ενδυναμώνοντάς τους, με αντανακλαστικούς διαλόγους, με σκοπό να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Τα πεδία εκπαίδευσης είναι διάφορα, ξεκινώντας από προγραμματισμό έως και υπηρεσίες ατομικής άσκησης.

Ευχόμαστε σε όλες τις επιχειρηματικές ομάδες που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, μέσω των γνώσεων που απέκτησαν, να εξελίξουν τη startup τους και να πετύχουν στα επόμενα επιχειρηματικά τους βήματα. Επίσης, τους καλωσορίζουμε στην κοινότητα των συμμετεχόντων startup επιχειρήσεων από όλους τους κύκλους του προγράμματος, που αριθμεί πλέον 157 μέλη.

, ,

Επικοινωνήστε με την Prisma Consulting

Prisma Consulting Newsletter


Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα
για τα τρέχοντα χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και τις υπηρεσίες μας;

Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις την δική σου startup και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις;
Τότε πρέπει να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας.